WBTR

WBTR (logo)

Waarschijnlijk hebben jullie er al wel van gehoord; de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) die op 1 juli 2021 in gaat. Het doel van deze wet is dat jouw vereniging/organisatie haar bestuur en toezicht op orde heeft. Dat heeft huidige en toekomstige bestuursleden een gerust gevoel en voorkomt gedoe in jullie vereniging/organisatie.

Het Eindhovense Supportpunt ondersteunt Eindhovense stichtingen en verenigingen op allerlei gebied. Zij heeft voor Eindhovense stichtingen en verenigingen, samen met Lichtstad Advocaten, op 29 maart jl. een online bijeenkomst georganiseerd over de WBTR. Tijdens deze bijeenkomst behandelde een advocaat belangrijke vragen zoals:

  1. Ben ik als bestuurder na 1 juli mogelijk  hoofdelijk aansprakelijk? 
  2. Moet ik na invoering van de WBTR direct  naar de notaris voor een wijziging van de  statuten? 
  3. Wat gebeurt er bij een faillissement door  onbehoorlijk bestuur? 
  4. Welke andere wetswijzigingen zijn op mijn  organisatie van toepassing


Terugkijken?

Deze online bijeenkomst is ook voor Valkenswaardse stichtingen interessant. Klik hier als je deze online bijeenkomst gratis terug wil kijken.

Supportpunt beschikt ook over een zogenaamde portal met relevante informatie en naslagwerk.

Voor toegang tot deze portal moet je een account maken en een lidmaatschap aangaan voor in beginsel een jaar. De kosten hiervan bedragen €2,75 excl. BTW per maand. 

Mochten jullie na het terugkijken van de online bijeenkomst nog specifieke vragen hebben, dan adviseren we jullie contact op te nemen met een notaris of advocaat. Dat zijn functionarissen/instanties die specifieke kennis hebben over de WBTR.