Uniek Sporten

Inleiding

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Via Uniek Sporten kun je zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van (aangepast) sporten. Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk en moet daarom ook voor iedereen toegankelijk zijn, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Aanbod

Weet je nog niet zo goed welke sport- of beweegactiviteit mogelijk is met jouw beperking? Of heb je de juiste vereniging nog niet gevonden in onze regio? Of heb je andere vragen over sport voor mensen met een beperking? Neem dan contact op met de sportconsulent aangepast sporten.

De contactpersoon vanuit Sportief Valkenswaard is Mandy Smeets. Je kunt haar bereiken via mandy.smeets@valkenswaard.nl of telefonisch via 06-18302261. De contactpersoon vanuit Sportief Heeze-Leende is Diana Rooijackers. Je kunt haar bereiken via d.rooijackers@Heeze-Leende.nl of telefonisch via 06-18302152.

Wil je het meest up-to-date aanbod bekijken? Klik dan op de button 'Actueel aanbod'. Hiermee word je door gelinkt naar de website van Uniek Sporten. Je kunt dan ook andere sport- en beweegaanbieders uit de regio bekijken. Op de website www.unieksporten.nl/brabant kun je rechtsboven bij "Selecteer uw gemeente", de gemeente selecteren waarvan je het aanbod wilt zien.

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sport aanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden. Ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport of beweeggroep. Zo worden vraag en aanbod gematched en de sporter en de sportaanbieder met elkaar in contact gebracht. De samenwerkingsverbanden ofwel sportloketten bestaan uit diverse partners en hebben een werkwijze die aansluit bij de regionale behoeften. Voor meer informatie kun je terecht bij de contactpersoon in jouw regio. Zo worden de lijntjes kort gehouden en is een antwoord nooit ver weg!

De gemeente Heeze-Leende en Valkenswaard zijn aangesloten bij het sportloket van Uniek Sporten Zuid-Brabant.

Actueel aanbod