NDC

Nationale Diabetes Challenge & Bas van de Goor Foundation (logo)

Gemeente Valkenswaard doet ook dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge! 
Vanaf mei 2021 wandelen wij weer iedere week samen met een groep deelnemers en  professionals in de buurt. Natuurlijk doen we dat dit jaar geheel volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden. 

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen! Gedurende deze 20 weken wandelen Valkenswaardse professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein één keer per week mee. Zo kunnen zij samen met de deelnemers werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

Start wandelingen

Inmiddels zijn we al gestart, maar iedereen kan op ieder moment aansluiten. Iedere dinsdagavond om 19.00 uur start de groep met wandelen. We houden rekening met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandel afstand van 3, 5, 15 of 20 kilometer. We sluiten de Nationale Diabetes Challenge altijd feestelijk af. Afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen, zullen we een keuze maken om dit landelijk, lokaal of individueel (digitaal) te doen en kiezen we hier ook een moment voor. 

Meer weten?

Heb je vragen of interesse om mee te wandelen? Neem dan contact op met een van de contactpersonen onder aan de pagina.

Contact